If the bee disappeared of the surface of the earth, then man would only have four years of life left.

De bijen

In dit project heb ik mij gefocust op een maatschappelijk probleem; het verdwijnen van de bij. Dit is zorgelijk omdat de bij een nuttig diertje is. Zij zorgen voor de bestuiving van onze gewassen en dus ons eten. Maar zorgen er ook voor dat de flora en fauna in onze wereld in evenwicht blijft.

Grafisch Ontwerpen Ellen Willemsen

Campagne

Veel mensen weten niks tot weinig van dit probleem af. Ook de gevolgen van een wereld zonder bijen is bij de meeste onbekend. Bewustwording en meer informatie over dit probleem is de eerste stap die we kunnen maken. Door het starten van een campagne kunnen we meer informatie verspreiden. De campagne bestaat uit 3 posters, een website en een bijenhotel.

Grafisch Ontwerpen Ellen Willemsen

Bijenhotel en Poster

De bijenhotel is zo groot als een A2 poster en kan van beide kanten bekeken worden. Het liefst staat de bijenhotel in de buurt van flora, zoals een stadspark. Je wordt uitgenodigd de diertjes van dichtbij te bekijken, (wilde bijen zijn zachtaardig). Op de achterkant van de bijenhotel vind je de poster. Op de posters vind je meer informatie over het bijenprobleem en de gevolgen. Ook verwijst de poster naar de website en de bijenhotel die ergens in de buurt staat.

Grafisch Ontwerpen Ellen Willemsen